Gratis ophalen en retourneren in de winkel | Gratis shipping bij besteding van €75 of meer.

THE REVENGE

WE ARE ARMEDANGELS

10-02-2017

That's the way to go!
We verkopen Armedangels nu al zo'n 5 jaar. De eerste keer dat we door Armedangels benaderd werden, waren we eigenlijk helemaal niet op zoek naar een nieuw merk. We hadden het merk online bekeken, maar waren er niet super van onder de indruk. Het waren toen voornamelijk logo T-shirts waar we zelf niet zo van houden. Kirsten van Armedangels belde ons op en zij wilde wel uit Duitsland komen om de collectie te laten zien en te laten voelen. Het was eigenlijk vooral omdat we Kirsten en het idee achter Armedangels zo sympathiek vonden, dat we zeiden 'kom maar langs.’ Op het moment dat we de collectie zagen en de materialen voelden, waren we helemaal om en besloten het toch in te kopen. We begonnen klein, met zo'n 5 T-shirts voor dames en 5 voor de heren. Inmiddels is Armedangels een van onze grootste en beste merken in de winkel. We staan zelf 100% achter dit merk, want het is fair trade, helemaal organic en daarnaast werken er alleen leuke mensen! Ook zien we de collecties elk jaar beter en beter worden. Het is natuurlijk ook een positief signaal dat steeds meer klanten geïnteresseerd zijn in fair fashion, because that’s the way to go! 

Koen & Cappuccino
Woensdag ochtend 8 Februari, het is de laatste keer dat we Armedangels inkopen bij Koen. Hij vertrekt binnenkort naar Noorwegen met zijn vrouw en kind om daar te gaan wonen. Onder het genot van goede een cappuccino vragen we Koen niet alleen naar Noorwegen, maar ook naar het achtergrondverhaal van Armedangels. Terwijl we luisteren naar de historie van het merk worden er aantekeningen gemaakt om er vervolgens een stukje over te kunnen schrijven. Interessant? Lees vooral verder!

Martin & Anton
Het begon 10 jaar geleden als een uit de hand gelopen afstudeerproject van twee mannen op de Universiteit van Keulen. Deze twee mannen; Martin en Anton wilden iets veranderen. Ze wilden iets opbouwen, een bedrijf starten. Ze hadden erg veel ideeën, maar hun voornaamste doel was om de opbrengst te doneren aan een goed doel. Ze begonnen met T-shirts. Om precies te zijn, ze begonnen met maar liefst 6 T-shirts. Toen de baas naar India ging om een paar T-shirts te laten maken, schrok hij van de omstandigheden achter de productie. Voor hem moest het absoluut anders. Toen is hij begonnen met fair te produceren.

De engel met een pijlenboog
Van oorsprong begonnen ze met een andere merknaam, maar deze bleek teveel te lijken op een al bestaand merk. Dit betekende dat ze in een korte tijd hun merknaam moesten veranderen. Toen ze een logo vonden van een engel met een pijlenboog wisten ze het: Armedangels. Ze zien hun merk als een gewapende engel tegen de slechte omstandigheden in de kledingindustrie. Inmiddels heeft Armedangels meer dan 1000 verkooppunten en produceren ze zo’n 900.000 kledingartikelen per jaar. Ook werken er al 70 mensen op hun hoofdkantoor.

Een beter milieu
Alles van Armedangels is van biologisch materiaal en fairtrade geproduceerd. Ze gebruiken materialen zoals: organisch katoen, linnen, wol en gerecycled polyester, modal en tencel. Alles is zo duurzaam mogelijk en van hoge kwaliteit. Armedangels staat dan ook op nummer 4 van de rankabrand. De kleding wordt gemaakt in Portugal, Turkije en voor een klein deel in China. Het design en de productie bevinden zich in Duitsland. Ook de materialen in hun showroom zijn natuurlijk, gerecycled, van marktplaats enzovoort. Een beter milieu begint namelijk bij jezelf.

Verandering in de wereld
Alles van Armedangels is dan ook geproduceerd onder eerlijke omstandigheden. Ze steunen zelfs de katoenboeren bij het aanpassen van de plantages naar biologische landbouw. De omstandigheden in de fabrieken worden streng gecontroleerd. Ook verdienen de arbeiders genoeg om hun families goed te onderhouden. Een verandering maken in de wereld, is waar zij voor gaan.

Ben je benieuwd naar de Armedangels collectie bij Revenge? 
Klik hier om een kijkje te nemen! 
 

EXCLUSIVE - ETAL DESIGN

21-11-2016

ET AL DESIGN

Stijlvol de winter doorkomen, doe je met ons nieuwste schoenenmerk Et Al Design uit Denemarken. Et Al mag dan nog maar net komen kijken, wij voorspellen een grote toekomst! 

Niet voor niets is het merk volgens het online magazine "Man Man" één van de tofste Scandinavische merken die je moét kennen. We sure get why! 

Het Scandinavische minimalisme we love, maar dan met een hint of Franse elegantie. Het brein achter Et Al is een groep vrienden die werkelijk overal inspiratie uit weten te halen. Dit maakt de schoenen geschikt voor... uhm... eigenlijk elke man! 

Je vindt de nieuwe collectie van Et Al Design in onze winkel op de Voorstraat in Utrecht.  Owja, wij zijn op dit moment het enige verkooppunt in Utrecht, so pretty exclusive.