shopping cart

Sluit

BLOG: SECRID, THE POCKETSIZE ESSENTIAL

Gepost op 23 maart 2020We willen altijd zoveel mogelijk weten over onze merken. Op deze blog in spotlight: Secrid!

 In 2009 lanceerde Secrid de eerste Cardprotector zoals wij deze kennen, maar de reis daar naartoe begon een decennium eerder. In een tijd waar contant geld steeds meer plaats maakte voor elektronisch betalen, kwamen René en Marianne van Geer op het idee hier een passend product voor te maken. Zo werd in 1997 de eerste wallet gemaakt: de Secrid Bodycard.

 Voor de geboorte van Secrid richtte het duo  zich voornamelijk op ander ontwerpwerk met hun bedrijf Spirid, tot in 2008 de financiële crisis toesloeg en de opdrachten stilvielen. Dit was het moment om de droom te volgen: “het bouwen van ons eigen merk met de visie om mensen anders te doen kijken naar de inhoud van hun broekzak.”

Negen maanden later verscheen de Secrid Wallet, een aluminium kaartenhouder die beschermt tegen digitaal zakkenrollen. Met natuurlijk een mooi jasje eromheen, dankzij de achtergrond van René en Marianne in product - en fashion design.

Het leer: Secrid kiest ervoor om hun leer uitsluitend in Europa te produceren. Op die manier wordt er nauw gekeken naar de hoogste kwaliteit en of het leer wordt gelooid onder goede werkomstandigheden met zorg voor mens en milieu.

In 2009 was de leerindustrie vrijwel helemaal verdwenen naar lagelonenlanden. “Doordat we een revolutionair ander product en productieproces hebben ontwikkeld, worden portemonnees weer in ons land geproduceerd. Efficiënter en schoner dan ooit tevoren, op een schaal die in Nederland niet eerder heeft plaatsgevonden.”

Sociale werkplaatsen: De cardholders worden lokaal geproduceerd, met name in sociale werkplaatsen. Secrid hecht een grote waarde aan de maatschappelijke rol en kan zo mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van een baan voorzien. Werkplaatsen in Leiden, Delft en Haarlem hebben meer dan 100 banen gecreëerd. Dagelijks worden de producten met enthousiasme en precisie geproduceerd, na assemblage wordt iedere wallet voorzien van een uniek serienummer als bewijs van echtheid.

Vegan: Vanaf het voorjaar 2020 lanceert Secrid de eerste vegan wallets.  

Naast dat het dus een ware pocket size essential is voldoet Secrid ook aan al onze eco & sustainable dreams, dus we can only love! Bekijk hier onze collectie Secrid wallets.

 

 

Wil je ook het laatste nieuws ontvangen?

Vul je gegevens in en ontvang 10% korting op je eerste aankoop!

shopping cart

Subtotaal: €0.00

Je shopping cart is leeg