Gratis ophalen en retourneren in de winkel | Gratis shipping bij besteding van €75 of meer.

THE REVENGE

MATT(ERIAL) AND NAT(URE)

2017-03-03 17:19:00 +0100


 

The Revenge, Februari 2017, Amsterdam
Daar staan we dan, klaar om weer wat mooie bags van Matt and Nat in te kopen voor herfst 2017. Dat is altijd een feestje voor ons, want wie heeft er nu ooit te veel tassen? Ondertussen komen er in de winkel de nieuwe tassen binnen voor de lente collectie. Het is het tweede seizoen dat we Matt and Nat verkopen, dus het is nog steeds een verrassing voor ons om te zien wat erbinnen komt. Toen we Matt & Nat ontdekten op de Modefabriek, vielen we in eerste instantie voor het design. Toen hoorden we het verhaal achter het merk en waren we helemaal verkocht!

Matt and Nat, 1995, Montreal
De oprichter heette Inder Bedi. De Indiase man woonde in Montreal en probeerde voor een maand te leven als veganist. Hij realiseerde zich toen hoe beperkt de levensstijl was voor de veganisten. Het veganist zijn was toen namelijk nog geen trend! Toen is hij zelf begonnen met het produceren van diervriendelijke en milieuvriendelijke tassen en schoenen. Hij noemde het MATT(ERIAL) and NAT(URE) oftewel: Mattandnat. In 2001 begon hij samen te werken met Manny Kohli. Beide mannen waren afkomstig uit India, waar koeien heilig zijn. Hierdoor voelde het heel natuurlijk om een veganistisch merk te lanceren. Ze wilden laten zien dat mode zonder wreedheid ook chic en stijlvol kan zijn.

Live beautifully
Is het motto. Want ze vinden het waarderen van de mensheid belangrijk. Creativity and positivity bevind zich in ieder van ons! Er zijn ook geen dierlijke producten nodig om een mooie tas of schoen te maken volgens Manny. Waarom zouden er dieren voor hoeven te lijden? ‘We moeten de schoonheid van de natuur beschermen’.

Timeless
Al jaren experimenteren ze met verschillende gerecyclede materialen. Materialen zoals nylon, karton, rubber en kurk. Het materiaal van de tassen is biologisch afbreekbaar. De tassen zijn dan ook niet te vergelijken met een normale neplederen tas.

21 Bottles
De stiksels van de tassen worden gemaakt van gerecyclede flessen, wel 21 flessen per tas of schoen! Ook wordt er gebruik gemaakt van rubber & kurk om tassen en schoenen mee te maken. Inmiddels kunnen ze met trots vertellen dat ze al meer dan 3 miljoen plastic flessen hebben gerecycled! ‘With fast growth comes great change!’

Fair Forward
Behalve dat ze geheel ecologisch en diervriendelijk produceren, hebben ze ook hun eigen fabriek in China waar fair wordt gewerkt. Omdat het hun eigen fabriek is kunnen ze goed toezicht houden op de werkomstandigheden. Vegan, milieuvriendelijk en ook nog eens fair!