shopping cart

Sluit

BLOG: THE STORY OF DECHASE LEATHER BOOTS

Gepost op 03 juni 2020

TD Leather Boots

We zijn altijd geïnteresseerd in het verhaal achter een merk. Een van de meest sympathieke verhalen achter een van onze merken komt van Dechase (voorheen TD):

“Onze handgemaakte boots en schoenen zijn gemaakt van hoogwaardig leer en zijn gemaakt in een kleine fabriek in de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa. Onze stijl is clean en unisex, waardoor onze schoenen geschikt zijn voor iedereen, elke dag. Het is onze missie om iedereen duurzame en stijlvolle schoenen te geven zonder comfort te verliezen.

We zijn gevestigd in Amsterdam, maar Ethiopië is waar onze reis begon. In 2015 kwamen we in een kapperszaak in Addis Ababa een man tegen die een mooi ogend paar leren boots droeg. We vroegen hem waar hij deze prachtige schoenen vandaan had en hij leidde ons naar een fabriek van zeer bekwame vakmensen waar de boots waren gemaakt.

We wisten meteen dat we onze eigen stijl schoenen moesten maken met de beste materialen van Ethiopië en onze Amsterdamse invloed. Daarom hebben we besloten om een ​​duurzaam assortiment schoenen te maken, handgemaakt door lokale experts.

In april 2016 werd Dechase leather boots geboren. Perfectie komt echter niet meteen aanwaaien en veel van onze tijd aan het begin van onze reis was gericht op kwaliteitscontrole. Het is essentieel voor ons om schoenen van de hoogste kwaliteit te bieden, die ook ethisch gemaakt zijn in een ontwikkelingsland. Door onze modellen continu te verbeteren, zijn we uiteindelijk gekomen tot de meest comfortabele en stijlvolle collectie.

We zijn trots om samen te werken met lokale ontwerpers en schoenmakers die ervoor zorgen dat onze boots en schoenen echt authentiek zijn. Onze inzet voor ethische handel en investeren in ons land van herkomst betekent dat we onze schoenen nooit ergens anders zullen maken. Onze bootmakers werken in een goede fabriek, in goede omstandigheden en we betalen een eerlijke prijs voor hun vakmanschap.

Onze missie voor de toekomst van Dechase is schoenen te maken die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook lokale gemeenschappen in Afrika helpen, terwijl ze de duurzaamheid van sustainable fashion ondersteunen. We geloven zelfs zo sterk in het streven naar een rechtvaardige en groene wereld dat 1% van onze jaarlijkse winsten rechtstreeks naar gemeenschappen en liefdadigheidsinstellingen gaat die fantastische en dringende zaken ondersteunen.

Naarmate we groeien, zullen we je meer vertellen over welke projecten en organisaties we helpen, zodat je exact weet wat je steunt door Dechase's aan je voeten te dragen. Dus laten we samen ervoor zorgen dat de toekomst van mode duurzaam en eerlijk is!"

Bekijk de hele collectie hier

Wil je ook het laatste nieuws ontvangen?

Vul je gegevens in en ontvang 10% korting op je eerste aankoop!

shopping cart

Subtotaal: €0.00

Je shopping cart is leeg